X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

Agile Lean Nedir?

Lean yazılım geliştirme, Lean imalat ve Toyota Üretim Sistemi'nden esinlenilerek oluşturulan ve "daha azla daha fazlasını başarma" felsefesine dayanan bir yazılım geliştirme yöntemidir. Ana odak noktası, değer akışını müşterilere mümkün olan en kısa sürede ve en az israf ile sağlamaktır. Lean yaklaşımı, süreçlerin optimizasyonu ve israfın (gereksiz iş, gereksiz bekleme süreleri, gereksiz özellikler vb.) azaltılması yoluyla yazılım geliştirme sürecini daha verimli ve etkili hale getirmeyi amaçlar.

Lean yazılım geliştirme, 2003 yılında Mary ve Tom Poppendieck tarafından tanıtılan yedi temel ilkeye dayanır. Bu ilkeler şunlardır:

Müşteriye Değer Vermek: Tüm süreci, müşterinin neyi değerli bulduğuna odaklanarak tasarlamak.

İsrafı Kaldırmak: Gereksiz kod, işlemler, özellikler ve beklemeler gibi değer katmayan tüm etkinlikleri tanımlayıp ortadan kaldırmak.

Öğrenmeyi Sağlamak: Ekip olarak sürekli bilgi birikimi ve beceri geliştirme sürecini teşvik etmek.

Kararları Erteleme: Mümkün olduğunca geç aşamada karar vererek esnekliği korumak ve daha fazla bilgi sahibi olmak.

Teslimatı Hızlandırmak: Sürekli değer akışını sağlamak için süreçleri hızlandırmak.

Bütünü Optimize Et: Projenin bütün olarak en iyi şekilde işlemesini sağlayacak şekilde süreçleri ve takımları düzenlemek.

Yetkilendirmek: Takım üyelerine, projenin yönünü belirlemede ve karar vermede daha fazla sorumluluk vermeye teşvik etmek.

Lean yazılım geliştirme, organizasyonlara hızlı geri dönüş sağlamanın yanı sıra, müşteri memnuniyetini ve projenin genel kalitesini artırma fırsatı sunar. Belirsizlik ve değişiklikle başa çıkabilme yeteneği sayesinde, değişen müşteri taleplerine uyum sağlayabilen esnek ve dinamik yazılım geliştirme süreçleri oluşturmak için kullanılır. Lean yaklaşımı, aynı zamanda, takım üyelerinin yetkinliklerini ve motivasyonunu artırmak için de önemli bir araçtır.

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım