X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

Agile Nedir?

Agile, yazılım geliştirme süreçlerinde esneklik, hız ve müşteri ihtiyaçlarına duyarlılık üzerine odaklanan bir yönetim ve geliştirme metodolojisidir. 2001 yılında yayımlanan Agile Manifesto ile resmi olarak tanımlanmıştır ve yazılım geliştirmede daha etkili ve verimli olmayı amaçlar.

Agile metodolojisi, dört temel değer üzerine kuruludur:

Bireyler Ve Etkileşimler, Süreçler Ve Araçlar Üzerinde Daha Önemlidir: Agile, ekip üyeleri arasındaki etkileşim ve iletişimin, katı kurallar ve prosedürlerden daha önemli olduğunu vurgular.

Çalışan Yazılım, Kapsamlı Dokümantasyon Üzerinde Daha Önemlidir: Agile, müşterilere teslim edilebilen ve ihtiyaçlarını karşılayan yazılımın, her detayı dokümante edilmiş ama henüz çalışmayan yazılımdan daha önemli olduğunu belirtir.

Müşteri İle İşbirliği, Sözleşme Müzakeresi Üzerinde Daha Önemlidir: Projelerde müşterilerle sürekli iş birliği yapılması, sabit sözleşmeler yerine esnek adapte olunmasını sağlar ve müşteri memnuniyetini artırır.

Değişime Yanıt Vermek, Bir Planı Takip Etmekten Daha Önemlidir: Agile, değişen müşteri gereksinimleri ve piyasa koşullarına hızlı yanıt verme kapasitesine büyük önem verir.

Bu dört değer ile birlikte, Agile Manifesto 12 ilke içerir ki bu ilkeler Agile'ın nasıl uygulanabileceği konusunda rehberlik eder. Agile, takımların iteratif ve artımlı (incremental) bir yaklaşımla çalışmasını sağlar; bu, bir projenin küçük parçalar halinde geliştirilmesi ve her bir parçanın son kullanıcıyla hızlıca paylaşılmasını kapsar. Bu sayede, sürekli geri bildirim alınır ve gerektiğinde değişiklikler yapılarak ürün iyileştirilir.

Agile altında Scrum, Kanban, Extreme Programming (XP) gibi birçok farklı uygulama ve framework bulunmaktadır. Her biri, Agile ilkelerini desteklerken, takımların ihtiyaçlarına ve projelerin özelliklerine göre esnek uygulamalar sunar. Agile metodolojisi, takımlara müşteri memnuniyetini artırma, süreçleri iyileştirme ve adaptasyon yeteneğini geliştirme fırsatı sunar.

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım