X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

COM.TR ALAN ADI NASIL ALINIR?

com.tr alan adını tescil etme yetkisi ODTÜ'ye aittir. Gerekli başvurular yapıldığında kayıt altına alınır. İstediğiniz alan adını sorgulayarak daha önce alınıp alınmadığına bakmanız gerekir. Daha önce herhangi bir marka, firma ve şahıs almamış ise işlemlerinize devam edebilirsiniz. İstediğiniz alan adı için gerekli ödemenizi de yapmış olmanız gerekir.

COM.TR ALAN ADINI ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Eğer bir işletme sahibiyseniz;

Ticari amaçlı işletmeniz için alan adı alacaksanız, Faaliyet Belgesi, Ticari Sicil Belgesi, Oda Sicil Belgesi, Kayıt Sureti, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanmış ticaret unvanı ilanı belgelerinden herhangi birini başvurunuza eklemelisiniz. Ayrıca Marka Tescil Belgesi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan alınmış olan Sicil Tasdiknamesi'ni de başvurunuza eklemelisiniz.

Eğer bir yerleşim yerine ait alan adı alacaksanız, o yerin belediye başkanından imzalı bir talep yazısı olmalıdır.


Şahıs adına alacak iseniz;

Sadece nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.

Sitede bulunan başvuru formunu doldurunuz. Sonrasında imzalayıp, forma kaşe vurması gereklidir. Dolayısı ile formu indirip kaşe vurduktan sonra, taratıp tekrar başvurusu için eklemesi gereklidir.

Alan adı başvuru formu ile beraber ticaret sicil gazetesi ve marka tescil belgesi de gönderilmelidir.

Bu aşamada kişinin yapacağı tek şey beklemektir. Alan adı ve başvurusu uygun bulunduğu takdirde kişiye e-mail yolu ile ulaşılır.

Kişinin alan adı onaylanmış ise ve bu kişiye bildirilmiş ise; kişi daha önce aldığı sorumlu kodu ile sisteme giriş yaparak ilk yıl ödemesini gerçekleştirmelidir. Bunun için 5 günlük bir süresi vardır.


Com.tr uzantılı alan adını alabilmek için belgelere ihtiyaç olduğundan kullanıcının siteye olan güveni artmaktadır. 

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım