X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

FreeDOS Nedir? Bilgisayarlara nasıl Windows 10 yüklenir?

1999 yılında Microsoft daha önce geliştirdiği MS-DOS’u geliştirme işleminden vazgeçtiği için bu arada oluşacak boşluğu gidermek amacıyla FreeDOS geliştirilmiştir.

GNU Genel Kamu Lisansı kapsamında geliştirilen bu sistem DOS tabanlı bir işletim sistemi olarak bilinmektedir. Bu sistemin ilk geliştirilme amacı DOS sistemi ile uyumlu bir işletim sistemine ulaşmaktır.

Yeni bir bilgisayar satın aldığımızda önemli etkenlerden biri de işletim sistemidir. Peki, Windows yerine FreeDOS bulunan bilgisayarların farkı nedir? Açıkçası FreeDOS nedir? FreeDos bilgisayar özellikleri nedir? Bilgisayar satın aldığımız zaman en ince detayına kadar inceleyip, en iyi özelliklere sahip olup olmadığını araştırıyoruz.

Genelde bilgisayar satıcı firmaların daha iyi fiyata ve yüksek performans sunmak için kullanılan FreeDOS bilgisayarda kurulu bir işletim sisteminin olmadığını gösterir. Böyle durumlarda alıcıların kendi işletim sistemlerini kurmaları gerekmektedir. FreeDOS bulunmayan bir bilgisayarı açtığınızda sizi BIOS ekranı karşılar. Kendi istediğiniz işletim sistemini kurabilmek için bu ekranda işlem yapmanız gerekmektedir.

WINDOWS 10 KURULUM AŞAMALARI

1) Microsoft'un sitesinden "Aracı şimdi indir" butonuna basın.

2) İndirme tamamlandıktan sonra, USB belleği bilgisayara takın.

3) "Yüklemeye Hazırlanıyor" ekranı gelecektir.

4) Yükleme hazır olduktan sonra karşımıza çıkan seçeneklerden, "Başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur." yazanı seçin.

5) İşlemi onayladıktan sonra "Windows indiriliyor" yazısı çıkacaktır. İşlem internet hızınıza göre değişiklik gösterebilir. İşlem bitene kadar USB belleği kesinlikle bilgisayardan çıkarmayın.

6) Sonrasında FreeDOS yüklü olan bilgisayarınıza bu USB sayesinde Windows 10 yüklenebilecektir.

7) Bilgisayarı açtığınız an karşınıza kurulum aşamaları gelecektir.

8) Size ürün anahtarını girmenizi isteyecek ekranda hali hazırda lisans varsa girebilirsiniz. Ürün anahtarım yok seçeneğini lisansı olmayanlar seçerek kuruluma devam edebilir.

9) Ardından size Windows işletim sistemini hangi diske kurmak istediğiniz sorulacak. Burada kurulacak yer Birincil olarak belirtilen disktir.

10) Bütün seçimleri yaptıktan sonra bilgisayar yükleme ekranına geçecektir.

11) Son olarak kısa bir süre sonra yeniden başlatma uyarısı gelecektir. Bilgisayar kapandıktan sonra tekrar kuruluma baştan başlamaması için usb belleği bilgisayardan çıkarın. 

12) Kısa bir süre sonra Windows 10 yükleme işlemi bitecektir.

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım