X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

IoT NEDİR?

Açılımı Internet of Things 'dir. Türkçe karşılığı ise 'Nesnelerin İnterneti' dir.

Nesnelerin interneti veya IoT, birbiriyle ilişkili bilgi işlem cihazları, mekanik ve dijital makineler, nesneler, hayvanlar veya benzersiz tanımlayıcılar (UID’ler) ile sağlanan insanlara ve insandan ağa gerek duymadan bir ağ üzerinden veri aktarabilen sistemlerin tümünü ifade eder.

Nesnelerin interneti kavramı bir hayli geniş kavram olduğundan, geniş perspektifte bakmakta fayda vardır. Erişim düzenekleri, biochipler, sensörler, izleme cihazları ve bir çok alanı kapsar.

Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte IoT 'nin hayatımızdaki yeri daha da arttı. IoT sayesinde iletişim kanalları daha da açıldı.

Nesneleri kontrol etme ve gözlemleme imkanı doğdu. IoT ile asıl yapılmak istenen ise komut sistemleriyle nesneleri hareket ettirebilmektir. Günümüzde bunları yerine getiren birçok akıllı cihaz ve yapay zekalar vardır. 


IoT Kullanım Alanları

Akıllı Trafik ve Ulaşım Uygulamaları: Trafik akışı, ışıklandırma ve park yeri gibi konularda uygulanır. Amaç trafiğin aksamaması ve insan hayatını kolaylaştırma esas alınır. Anlık takip sayesinde yoğunluk azaltılır ve acil müdahale gereksinimleri karşılanır.


Sağlık Uygulamaları: Dijital alanda medikal sistemlerinin gelişmesini sağlar. Özellikle akıllı giyilebilir teknolojide, Sağlık cihazlarında, Acil bildirim sistemlerinde ve uzaktan izleme konularında IoT kullanılır.


Enerji Uygulamaları: Akıllı otomasyon sistemlerinde IoT kullanılır.


Endüstri Uygulamaları: Endüstri alanında çok kullanılan IoT cihazları sayesinde üretim ve güvenlik arttırılır.


Akıllı Ev Uygulamaları: Evinizdeki teknolojik aletleri kontrol etmenizi, uzaktan müdahale etmenizi sağlamada IoT kullanılır.

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım