X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

IP ADRESİ NEDİR? NASIL ÖĞRENİLİR?

IP (İnternet Protokolü), ağ donanımımızın bir adresidir. İnternete bağlanan her cihazın kendine ait bir IP adresi vardır. İnsanların parmak izleri gibi, bütün IP adresleri de benzersizdir. Bilgisayarınızı ağınızdaki ve dünyanın her yerindeki diğer cihazlara bağlanmanıza yardımcı olur. IP sayesinde cihazlar birbiriyle iletişim kurarlar. IP adresi 4 rakam grubundan oluşur ve nokta ile birbirlerinden ayrılır (111.222.33.44).

İnternet servis sağlayıcılarının, modem ayarlarına gitmek için bize verdikleri rakam grubu IP adresimizdir. İnternet sağlayıcı firma, web sitesinin IP adresini kullanıcıya iletir ve kullanıcı bu adresle modem ayarlarına internet üzerinden ulaşabilir. İnternet Protokolü adresleri, cihazlar aynı internete aynı modemden bağlanıyorsa farklı olmaz. Ancak farklı internete bağlanan aygıtların adresleri de birbirinden farklı olur.

IP ADRESLERİ DİNAMİK VE STATİK OLMAK ÜZERE 2 ÇEŞİTTİR.

DİNAMİK IP ADRESİ;

Dinamik IP adresi internete her bağlandığınızda değişen adrestir.

Bugün dünyada çok sayıda mobil cihaz olduğu için, bu IP adresleri akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler için iyi çalışır.

Dinamik IP adresleri çok daha güvenlidir ve izlenmesi zordur; ISS’ler onları sürekli olarak kullanabildikleri için daha ucuzdur.


STATİK IP ADRESİ;

Statik IP adresi ise sabittir ve asla değişmez. Defalarca internete bağlandığınızda da sabit kalmaktadır. Genellikle büyük iş yerleri ve ev ağlarında kullanılır.

İnternet kullanıcılarının birçoğunda Dinamik IP adresi mevcuttur. Bu yüzden, modem yeniden başlatıldığında, cihaz yeni bir IP adresine sahip olur. 

Statik IP adresleri daha güvenilir veri aktarımları sunar ve çok hızlı bilgi alışverişi sağlar, ancak daha az güvenlidir ve izlenmesi daha kolaydır.

IP ADRESİ NASIL ÖĞRENİLİR?

IP adresinizi öğrenmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, Google'a 'IP Adresi' yazarak, kendi IP adresinizi gösteren internet sitelerinden birine ulaşıp bu bilgiyi öğrenebilirsiniz.


Windows işletim sistemine sahipseniz; 

Başlat menüsünün arama çubuğundan 'cmd' yazıp aratınız,

Karşınıza gelen siyah ekrana 'ipconfig' yazıp, Enter tuşuna basınız böylece IP adresinizi öğrenebilirsiniz.


MacOS işletim sistemine sahipseniz;

Spotlight aramayı açınız,

Terminal yazıp aratınız,

Terminal'e 'ipconfig' yazınız böylece IP adresinizi öğrenebilirsiniz.

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım