X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

Sanal Gerçeklik Nedir ve Geleceğimizi Nasıl Değiştirecek?

 Sanal gerçeklik oyunlarının pek çok eğlenceli örneği var; sanal hız trenleri, bilardo ve uzay keşfi olsun, sanal gerçekliğin sağlık hizmetleri, iş dünyası ve hatta pazarlamada sunacağı çok şey var.

Gerçek hayat sonuçlarıyla bir VR deneyimi için neşter tutan bir meslektaşın yardımıyla başka bir ülkeden sizi ameliyat eden bir cerrah ne olacak?

Hayalinizdeki düğünü, uçuşlara hiç para harcamadan sanal dünyada deneyimleyebilirsiniz.

Belki de bir VR simülatörü aracılığıyla, uzay keşfinin en zorlu kısımlarında deneyimleyebilirsiniz veya en çılgın rüyalarınızda asla yapmayacağınız bir şeyi yapabilirsiniz.


 

Popüler VR-AR Uygulamaları

Yardımcı Uzuvlar

VR teknolojisi yakın zamanda teknisyenlerin bu saha çalışma kısmını geçmelerine olanak sunabilir. Çünkü GE Araştırma’nın robot ekibi, insanların giremediği küçük veya tehlikeli alanlara erişebilecek küçük robotlar tasarladı. Bir sonraki hedefleri ise, telerobotik; yani robotun çalışma ortamına ışınlanmak ve kontrol etmek için VR kullanmak. Bu minik robotlar, radyo dalgaları yerine lazer ışınlarına dayanan bir radar tipi olan lidar’ı kullanarak etrafındaki şekilleri belirliyor. Daha sonra, elde ettiği 3D görüntüyü VR gözlük takan bir operatöre aktarıyor. Teknisyenler ise kumandaları kullanarak alandaki robotun “kolunu” hareket ettirebiliyor.


 

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım