X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

SSL SERTİFİKASI TÜRLERİ VE FARKLARI NELERDİR?

SSL Sertifikası kredi kartı bilgileri, isim ve adres gibi özel bilgilerin çalınmasını engelleyen bir güvenlik teknolojisidir. Bu bağlantı, sunucu ve istemciler arasındaki verilerin gizli kalmasını ve bütünlüğünü korumasını sağlar. Çoğunlukla bu sertifika türü Mail sunucuları, Web sunucuları, Mesajlaşma sistemleri üzerinde kullanılmaktadır. SSL Sertifikası kullanıcılar ile web siteleri arasındaki veriyi özel bir anahtar yöntemi ile şifreler,  böylece zararlı amaç güden kullanıcılar verilerinizi bozamaz ve değiştiremezler.

SSL TÜRLERİ

  1. Alan Adı Doğrulamalı (DV-Domain Validated)
  2. Organizasyon Doğrulamalı (OV-Organization Validated)
  3. Kurumsal Onaylı Genişletilmiş Doğrulamalı (EV-Extended Validated)
  4. Kendinden İmzalı (Self Signed)

1) Alan Adı Doğrulamalı (DV-Domain Validated)

En çok kullanılan SSL Sertifikalarıdır.256 bit şifreleme ile gelir ve% 99,9 web ve mobil tarayıcılarla uyumludur. Bu SSL Sertifikası hem www hem de www olmayan etki alanlarının sürümünü güvence altına alabilir. Diğer sertifika türlerine göre daha az doğrulamaya sahip olsa da veri ve bağlantı şifreleme teknolojisi aynıdır. DV SSL sertifikası, web siteleri için düşük maliyetli, hızlı ve kurulumu kolay bir SSL sertifikası arayan herkes için mükemmel bir tercihtir.

2) Organizasyon Doğrulamalı (OV-Organization Validated)

OV SSL sertifikasının temel amacı, web sitesi / işletme ve kullanıcının işlemler için kullanılan hassas bilgilerini şifrelemektir. 2048 bit imza ve güçlü 256 bit şifreleme ile gelir. Sertifika sağlayıcısı, resmi sicil kayıt sistemlerinde kuruluşun kimliğini doğrular ve kuruluşun sertifika sağlayıcısına işletmeye ait bilgi ve belgeleri sağlamasını talep eder. Şifreleme düzeyi teknik olarak DV sertifikasıyla aynıdır ancak ziyaretçiler sertifika detaylarında eriştikleri web sitesini işleten kuruluş hakkında daha fazla bilgi görecektir. Bu bilgiler şirket adı, ülke ve kuruluşun bulunduğu ildir. DV sertifikasına göre çok daha güvenlidir. Onay süresi 1-2 gün sürer. Google Chrome tarayıcısında URL'nin yanında bir kilit işareti bulunur. Sertifika detay bilgilerinde şirket ismi görüntülenebilir.

3) Kurumsal Onaylı Genişletilmiş Doğrulamalı (EV-Extended Validated)

Genişletilmiş Doğrulama SSL Sertifikaları, en üst düzeyde müşteri güvenini artıran birinci sınıf güvenlik ve güvenlik sunar. EV SSL sertifikası, kimlik avı saldırılarına, e-posta sahtekarlığına ve diğer siber saldırılara karşı ileri düzeyde güvenlik sağlar. Titiz bir şekilde işlem yapılır ve şirketlerin varlıkları her yönü ile incelenir. Sertifika başvurusu onaylanmadan önce sertifika sağlayıcı özel doğrulama adımları uygular. Bu doğrulama süreci sayesinde gayri meşru ve yeterli itibara sahip olmayan işletmeler bu sertifika türüne sahip olamazlar. Güvenlik düzeyi en yüksek olan ve sertifika sahibi firmanın fiziksel, hukuki ve ticari varlığını çok kapsamlı bir şekilde inceleyip kontrol ederek doğrulama sürecini sağlayan sertifikadır. Kullanıcıların 97%’si yeşil adres çubuğu olan yani EV SSL kullanan sitelerde kredi kartını kullanmaktan çekinmiyor.

4) Kendinden İmzalı (Self Signed)

Kendinden imzalı sertifikalar herhangi bir sertifika sağlayıcısından doğrulama gerektirmez ve herhangi bir işletme kimliği doğrulaması yapılmaz. İsteyen herkes Self-Signed SSL Sertifikası oluşturabilir. Self-signed (kendinden imzalı) SSL Sertifikaları internete açık herkesin ziyaret etmesi beklenen web sitelerinde asla kullanılmamalıdır. Aşağıda kendinden imzalı bir sertifikaya sahip bir web sitesini ziyaret ederken görebileceğiniz bir hata mesajı örneği verilmiştir.


İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım