X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhasApp Destek Hattı

TÜRKİYE'NİN MİLLİ UZAY PROGRAMI TANITILDI

Tanıtım toplasına "Bu akşam ülkemiz adına tarihi bir dönüm noktasına şahitlik ediyoruz" denerek başlandı.

Önümüzdeki 10 yılın nasıl şekilleneceği ve küresel uzay yarışlarında üst liglere taşınacağımız belirtildi. Dünya uydu üretme kabiliyetine sahip sayılı ülkeler arasında yer almaktayız. Önümüzdeki süreçte Türk mühendislerinin yerli yazılımlarıyla elde ettiğimiz bilgilerin güvenliğini tamamen sağlamış olacağız.

Bunun ardından Cumhurbaşkanı, ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydumuz İmece'nin entegrasyon işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Uydunun testlerinin henüz sürdüğünü belirten Erdoğan, şu anda en önemli eksiğimizin fırlatma olduğunu, ancak bu konuda önemli adımlar atıldığını da ekledi.

Cumhuriyetimizin 100.yılında Ay'a ayak basmayı hedefliyoruz.. 2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a sert iniş gerçekleştirilecek.

2028 için planlanan ikinci aşamada aracımız yakın yörüngeye çıkarılacak, ilk fırlatma bu milli roketlerle yapılacak. Uzay limanı işletmesi kurma hayalimizi gerçekleştirmeye adım adım yaklaşmaktayız.

Hedeflerimizden biri de uzay havası ya da meteorolojisi olarak tabir edilen alana yatırım yaparak uzaydaki yetkinliğimizi arttırmak.

VE BİR TÜRK VATANDAŞINI UZAYA GÖNDERMEK.


TÜRKİYENİN İLK KIZILÖTESİ TELESKOBU

Doğu Anadolu Gözlemevi'nin inşa edildiğini açıklayan Erdoğan, bu tesis tamamlandığında ilk kızılötesi teleskobun devreye alınmış olacağını duyurdu. Sadece TÜBİTAK aracılığıyla son 18 yılda uydu, uzay ve fırlatma sistemleri konusunda 56 projeye 2.1 milyar TL destek sağlandığı da Erdoğan tarafından belirtildi.

İletişim

Cogen Yazılımın ayrıcalıklı dünyasın da sizde yerinizi alın. Projelerinizi profesyonel ekibimiz ile hayata geçirelim. Hadi hemen iletişime geçin.

Copyright © 2024 | Tüm hakları saklıdır. | Design By , Ankara Web Tasarım, Ankara Kurumsal Web Tasarım